Pengumuman

KUALA LUMPUR, 20 JANUARI 2022 – Pada 17 Januari 2022, Suruhanjaya Persaingan Malaysia (“MyCC”) telah mengadakan perjumpaan dengan PLUS Malaysia Berhad (PLUS) dan Touch ‘n Go Sdn Bhd (Touch ‘n Go) berhubung pelaksanaan RFID di sepanjang Lebuhraya PLUS.

...+more

Pengumuman

KUALA LUMPUR, 4 JANUARI 2022 – Tiga pengendali Ro-Ro utama di Langkawi telah didenda oleh Suruhanjaya Persaingan Malaysia (“MyCC”) kerana membentuk kartel penetapan harga berhubung kenaikan tambang pengangkutan kenderaan melalui kapal Ro-Ro di antara Langkawi dan Kuala Perlis dan sebaliknya.

...+more

Pengumuman

KUALA LUMPUR, 13 DISEMBER 2021 – Mengakhiri proses yang meluas dan menyeluruh, Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) secara rasmi telah melancarkan Pelan Strategik MyCC bagi tahun 2021 - 2025

...+more

Mengenai Kami

Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC)

Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) ditubuhkan pada 1 April 2011 dan ditugaskan untuk menguatkuasakan Akta Persaingan 2010 (AP 2010). Fungsi utamanya adalah untuk melindungi proses persaingan dalam pasaran komersial demi kebaikan perniagaan dan pengguna serta ekonomi secara keseluruhan.